ßßß
Cookit - przepis na Ryba z sezamem smażona na oleju rzepakowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba z sezamem smażona na oleju rzepakowym
Składniki
Filet rybny
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Sezam
Jajko
Woda
Papryka ostra
Sól
Pieprz
Olej rzepakowy
Wykonanie
Pyszna
rybka
..do ciasta którym obtoczyłam
rybkę
dodałam trochę ziaren
sezamu
..ilość
sezamu
wedle gustu..
rybkę
smażyłam na
oleju rzepakowym
, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..
80 dag
filetów z ryby
6 łyżek
mąki pszennej
2 łyżki
mąki ziemniaczanej
ziarna
sezamu
[ dowolna ilość]1
jajko
0,5 szkl.
wody
1 łyżeczki
ostrej papryki
1/2 łyżeczki
soli
1/2 łyżeczki
pieprzu
olej rzepakowy
do smażeniaFilety (świeże lub rozmrożone) osuszyć papierowym ręcznikiem. Wymieszać
mąkę
z resztą dodatków i obtoczyć w niej kawałki
ryby
. Smażyć z obu stron na złoty kolor na
oleju
.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/06/ryba-z-sezamem-smazona-na-oleju.html
Przepisy powiązane
Kluski kładzione
Kopytka dyniowe
Ryba w cieście naleśnikowym
I o czym tu pisać jak nie o...
Krakersy
Składniki powiązane (0)