Wykonanie


Składniki:2 szklanki
mąki pszennej pełnoziarnistej3 łyżki
oleju rzepakowego3/4 szklanki
wodyłyżeczka
soli1/4 szklanki roztopionego
masłaulubione
przyprawy (ja użyłam czarnego
sezamu,
pieprzu,
soli,
ziół prowansalskich,
ostrej papryki,
czosnku)Przygotowanie:
Mąkę przesiałam do miski, dodałam
olej,
wodę,
sól i wyrobiłam dokładnie na jednolite ciasto.Ciasto zostawiłam w misce, przykryłam ściereczką i odstawiłam na pół godziny, aby odpoczęło.Ciasto wyłożyłam na blat obsypany
mąką i rozwałkowałam na grubość ok. 3 mm.
Krakersy wycinałam foremką do
ciastek, każdego
krakersa nakłuwałam w kilku miejscach widelcem i układałam na kratce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka posmarowałam
masłem i obsypałam wybranymi
przyprawami.Piekłam 7-10 minut (do zarumienienia) w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.