Wykonanie
Lubię robić takie ciasta, przy których nie ma dużo pracy ani sprzątania..i to ciasto do takich należy..wystarczą dwie miseczki i łyżka...pomysł podpatrzony tutaj .

3 szkl.
mąki2
jajka1 szkl.
oleju1 szkl.
cukru2 szkl.
jogurtu naturalnego1
biała czekolada300g
wiórków kokosowych500-600g
rabarbaru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sodyRoztrzepane
jajka wymieszać łyżką z
mąką,
cukrem,
olejem,
jogurtem,
proszkiem do pieczenia,
sodą, wiórkami i rozpuszczoną
czekoladą. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Rabarbar obrać, pokroić, ułożyć na wierzchu ciasta.Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 45-50 minut w 200C.Upieczone ciasto wystudzić. Wystudzone można posypać
cukrem pudrem.


