Wykonanie
Moja gofrownica znów była w użyciu..i znów kolejne orzeszki...tym razem
kakaowe...przepis na nie podpatrzyłam tutaj ..według mnie ciasto było ciut za słodkie.. i dlatego nie robiłam masy orzechowej..a niepotrzebne resztki [ nie zawsze uda się upiec idealne orzeszki, jeśli damy za dużo ciasta] odcięte od upieczonych orzeszków wymieszałam z
dżemem..najlepiej kwaskowatym.i tak nadziałam orzeszki...Przepis mimo to cytuję wraz z nadzieniem
orzechowym..może komuś przyda się i przepis na nadzienie
orzechowe..25 dag
mąki15 dag
masła lub
margaryny12 dag
cukru pudru1 łyżka
kakaoNadzienie:15 dag
masła15 dag
cukru pudru10 dag
orzechów włoskich mielonych
mleko (ok. pół szklanki)około 30 g
spirytusuNadzieniem wypełniać połówki orzeszków i sklejać po dwa razem .