Wykonanie
Któż nie zna
wafli przekładanych pysznym
kakaowym kremem. Można by je jeść i jeść... Prawie każdy ma na nie własny przepis, ja dziś zaproponuję swój.
Składniki:1 opakowanie
wafli0,5 szklanki
mleka0,75 szklanki
cukru pudru125 g
masła125 g
margaryny3 łyżeczki
mąki2 łyżki
kakaogarść
orzechów włoskichMleko,
masło i
margarynę podgrzać w rondelku, dodać
cukier,
mąkę i
kakao. Zestawić z ognia i dokładnie rozetrzeć, by nie powstały grudki. Ewentualnie można przetrzeć przez sitko. Zagotować mieszając i wystudzić. Posiekać
orzechy na malutkie kawałeczki. Dodać do masy i wymieszać. Gdy zgęstnieje smarować
wafle. Obciążyć posmarowane
wafle np. deską do krojenia. Kolejno pokroić
wafle na dowolne kształty.