Nadmiar białek trza jakoś wykorzystać.. Tu znalazłam przepis na babkę..ja dodatkowo dodałam galaretkę...po upieczeniu ciasta zrobiłam w nim dziury i wlałam tężejącą galaretkę..[ taki pomysł z galaretką gdzieś widziałam w necie]..u mnie wyszła babka z keksówki i 4 malutkie babeczki..3 szkl. mąki7 białek1 szkl. cukru pudru Kupiec250 g stopionego masła3/4 szkl.ciepłego mleka1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowy ( 16 g )skórka z cytrynygalaretka truskawkowa WodzisławMąkę z proszkiem do pieczenia przesiać.. Białka ubić na sztywno. Następnie cały czas ubijając dodać cukier i ubijać jeszcze ok 10 minut . Cały czas miksując dodać mleko, masło i mąkę, a na koniec cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Ucierać do momentu aż składniki dobrze się połączą.Ciasto przelać do formy i wyrównać wierzch. Piec w temp.170°C przez 45 minut do tzw. suchego patyczka.Wystudzić.Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i pozostawić do przestudzenia.Wierzch babki nakłuć [ zrobić dziury] w kilku miejscach . Tężejącą, ale płynną galaretką polać ciasto, aby galaretka dostała się w głąb przygotowanych wcześniej dziurek.Odstawić , aby galaretka stężała.