Wykonanie
Fajna nazwa...ale nie mam pojęcia skąd taka nazwa...przepis z książki"Mary Ford Biscuit Recipies"..ale ja przepis znalazłam w necie ..Ja do ciasta dodałam resztki
syropu klonowowego z Anielskich Przysmaków oraz
cynamon z Tytki Smaku ..[laski
cynamonu starłam na tarce] ..no i zrobiłam z większej porcji ciasta...

1 i 1/2 szkl.
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cynamonu120 g zimnego masła/
margaryny1
żółtko5 łyżek złotego
syropu (Golden
Syrup)200 ml ulubionego
dżemucukier puder Kupiec do posypania
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i
cynamonem. Dodać pokrojone w kostkę
masło,
żółtko i golden
syrop, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie części.Blaszkę (20 x 15 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wylepić cienko jedną częścią ciasta, wyrównać. Na to rozsmarować
dżem i przykryć drugą częścią ciasta. Ciasto można również rozwałkować na dwa prostokątne placki i zlepić je ze sobą
dżemem.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20-25 minut w 190 stopniach.Po upieczeniu ciasto wystudzić i pokroić na równe prostokąty. Posypać
cukrem pudrem.


