ßßß Cookit - przepis na Zrazy w panierce z chleba

Zrazy w panierce z chleba

nazwa

Wykonanie

Pomysł na takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne...
50-60 dkg mięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica]
kilka łyżek mąki
2-3 jajka
kilka kromek czerstwego chleba
wegeta
sól, pieprz
musztarda
natka pietruszki [ miałam mrożoną]
kilka parówek
Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, posypać pokrojoną natką pietruszki,położyć kawałek parówki. Zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych i lekko doprawionych jajkach , a następnie w chlebie .Z chleba usunąć skórki, pokruszyć [ np.w malakserze lub blenderze] , dodać trochę przypraw i wymieszać. .Usmażyć z każdej strony.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/11/1551-zrazy-w-panierce-z-chleba.html