ßßß Cookit - przepis na Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

nazwa

Wykonanie

Zrazy - bardzo smaczne ....
80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
2 marchewki
ogórek kiszony
kawałek boczku
musztarda
Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Marchewkę , szynkę lub boczek oraz ogórek pokroić w paski. Mięso posmarować musztardą, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej, lekko podsmażyć .Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec.Można również ugotować .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/11/420-zrazy-wieprzowe.html