ßßß
Cookit - przepis na Zrazy wieprzowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zrazy wieprzowe
Składniki
Wieprzowina
Schab
Szynka
Polędwica
Jajko
Bułka tarta
Sól
Pieprz
Marchew
Ogórek kiszony
Boczek
Musztarda
Wykonanie
Zrazy - bardzo smaczne ....80 dag
mięsa wieprzowego
[
schabu
,
szynki
lub
polędwicy
]2
jajka
bułka tarta
sól
,
pieprz
2
marchewki
ogórek kiszony
kawałek
boczku
musztarda
Mięso
pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć
pieprzem
i
solą
.
Marchewkę
,
szynkę
lub
boczek
oraz
ogórek
pokroić w paski.
Mięso
posmarować
musztardą
, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym
jajku
i
bułce tartej
, lekko podsmażyć .Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec.Można również ugotować .
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/11/420-zrazy-wieprzowe.html
Przepisy powiązane
Zawijaski z marchewka i salata
Schabowe kule
Roladki schabowe z boczkiem i papryką
Śledziki i jajeczka z sosem musztardowo-jogurtowym
Zrazy w panierce z chleba
Składniki powiązane (0)