ßßß
Cookit - przepis na Zrazy z pieczarkami w krakersach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zrazy z pieczarkami w krakersach
Składniki
Wieprzowina
Schab
Szynka
Polędwica
Mąka
Jajko
Krakers
Sól
Pieprz
Pieczarki
Cebula
Wykonanie
Zrazy..bardzo je lubię..ja robię je z
mięsa wieprzowego
..najlepsze z
polędwicy
..robiłam już takie,a tym razem są z
pieczarkami
i a dodatek w panierce z
krakersów
..80 dag
mięsa wieprzowego
[
schabu
,
szynki
lub
polędwicy
]
mąka
2 -3
jajka
krakersy
sól
,
pieprz
pieczarki
cebula
Cebulę
i
pieczarki
drobno pokroić i podsmażyć na
oliwie
.
Mięso
pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć
pieprzem
i
solą
.Na każdym plastrze ułożyć farsz z
pieczarek
i
cebuli
, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować
mące
,w rozbełtanych i lekko doprawionych jajkach , a następnie w pokruszonych krakersach.Usmażyć na
oliwie
z każdej strony.Ja smażyłam we frytkownicy.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/02/1195-zrazy-z-pieczarkami-w-krakersach.html
Przepisy powiązane
Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym
Schabowe z pieczarkami i cebulką
Stek kozacki
roladki schabowe z pieczarkami
Frittata z szynka i pieczarkami
Składniki powiązane (0)