ßßß Cookit - przepis na Zrazy z pieczarkami w krakersach

Zrazy z pieczarkami w krakersach

nazwa

Wykonanie

Zrazy..bardzo je lubię..ja robię je z mięsa wieprzowego..najlepsze z polędwicy..robiłam już takie,a tym razem są z pieczarkami i a dodatek w panierce z krakersów..
80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
mąka
2 -3 jajka
krakersy
sól, pieprz
pieczarki
cebula
Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oliwie.Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Na każdym plastrze ułożyć farsz z pieczarek i cebuli, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych i lekko doprawionych jajkach , a następnie w pokruszonych krakersach.Usmażyć na oliwie z każdej strony.Ja smażyłam we frytkownicy.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/02/1195-zrazy-z-pieczarkami-w-krakersach.html