Wykonanie

Mój mąż uwielbia flaczki...gotowe flaczki można kupić w sklepie...można również kupić suche flaki gotowe do gotowania..ale najlepsze są takie jak od początku do końca
zrobi się samemu..w przepisie nie
będę rozpisywać się jak się to dokładnie .....najpierw "kindziuk" [u nas tak się
mówi] trzeba porządnie wyczyścić , ugotować wraz z
przyprawami ..kilkakrotnie zmieniając
wodę...a jak już będzie miękki wtedy trzeba pokroić na cienkie paseczki...i już mamy prawie gotowe flaczki....
bulion wołowy1 kg flaków
marchewka,
pietruszkasól ,
pieprz,
majeraneklistek , ziele
czosnekprzyprawa do flaków
MarsylGotowe flaki zalać
wodą i gotować kilka minut.Odcedzić i zalać
bulionem wołowym , dodać pokrojone warzywa,
przyprawy i gotować do miękkości.Pod koniec gotowania dodać
czosnek i doprawić w razie potrzeby.