Wykonanie

Zapomniałam wczoraj o tym wpisie..Robiąc
kurczaka w waciaku zostało mi trochę ciasta "
piwnego"..i tak sobie pomyślałam, żeby usmażyć placuszki..oczywiście dodałam troszkę
mąki do pozostałego ciasta..placki
jadłam z dodatkiem
sosu czosnkowego Tarsmak , który dostałam dzięki portalowi Uroda i Zdrowie .30 dkg
mąki pszennej2 szkl.
piwa3
jajkasól,
pieprzZ
mąki jajek,
piwa, szczypty
soli pieprzu przygotować ciasto. Smażyć placki z obu stron na rozgrzanym
oleju.

Sos czosnkowy na bazie lekkiego
majonezu z charakterystyczną nutą
czosnku. Produkt ma szerokie zastosowanie – może być podawany jako dodatek do potraw sporządzanych na zimno lub ciepło, np. pizzy, frytek, zapiekanek,
żółtego sera,
wędlin. Ponadto sos nadaje wyjątkowy smak potrawom mięsnym, rybnym i grillowanym. Produkt posiada certyfikat „Doceń polskie”.