ßßß Cookit - przepis na Karkówka z pieczarkami i ogórkami

Karkówka z pieczarkami i ogórkami

nazwa

Wykonanie

Na zdjęciu może nie wygląda to zbyt apetycznie , ale taka karkówka jest smaczna..
1 kg karkówki
0,80 kg pieczarek
4 cebule
6 ogórków konserwowych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
majeranek
3 łyżki ostrego keczupu
0,5 szkl. zalewy z ogórków konserwowych
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w 1-cm plastry.Posypujemy solą,pieprzem,majerankiem i obtaczamy w mące.Podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.Cebule kroimy w dość grube piórka.Krótko dusimy z pieczarkami.Ogórki kroimy w małą kostkę.Przygotowujemy sos:zalewę octową z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem pomidorowym i ketchupem.Na mięso wykładamy pieczarki z cebulą i ogórki,zalewamy sosem.Pieczemy pod przykryciem ok.godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/09/karkowka-z-pieczarkami-i-ogorkami.html