ßßß
Cookit - przepis na Karkówka z pieczarkami i ogórkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Karkówka z pieczarkami i ogórkami
Składniki
Karkówka
Pieczarki
Cebula
Ogórek konserwowy
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
Majeranek
Ostrygi
Ketchup
Wykonanie
Na zdjęciu może nie wygląda to zbyt apetycznie , ale taka
karkówka
jest smaczna..1 kg
karkówki
0,80 kg
pieczarek
4
cebule
6
ogórków konserwowych
2 łyżki
koncentratu pomidorowego
sól
,
pieprz
majeranek
3 łyżki
ostrego
keczupu
0,5 szkl. zalewy z
ogórków konserwowych
Mięso
myjemy,osuszamy i kroimy w 1-cm plastry.Posypujemy
solą
,
pieprzem
,
majerankiem
i obtaczamy w
mące
.Podsmażamy na
oleju
i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki
oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.
Cebule
kroimy w dość grube piórka.Krótko dusimy z
pieczarkami
.
Ogórki
kroimy w małą kostkę.Przygotowujemy sos:zalewę
octową
z
ogórków
dokładnie mieszamy z
przecierem pomidorowym
i
ketchupem
.Na
mięso
wykładamy
pieczarki
z
cebulą
i
ogórki
,zalewamy sosem.Pieczemy pod przykryciem ok.godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C .
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/09/karkowka-z-pieczarkami-i-ogorkami.html
Przepisy powiązane
Bitki z wolnowaru
Karkówka po żydowsku
Karkówka po żydowsku
Szynka w pysznej kołderce
Karkówka w ketchupie
Składniki powiązane (0)