Wykonanie
Karkówka przyrządzona w taki sposób smakuje wyśmienicie. Jest to zupełnie inny sposób podania niż robię to zazwyczaj i bardzo smakowała mojej rodzinie. Przepis z gazetki Przyślij przepis.

1kg
karkówki40dag
pieczarek3
cebule5
ogórków konserwowych1 szklanka zalewy z
ogórków3 łyżki
przecieru pomidorowego3 łyżki
ketchupusól,
pieprz,
majeranek,
mąkaKarkówkę pokroić w plastry, posolić, popieprzyć, posypać
majerankiem. Można odstawić na jakiś czas do lodówki. Obtoczyć w
mące i podsmażyć na
oleju do lekkiego zarumienienia. Kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na
olej po
mięsie, wrzucić pokrojone
pieczarki i
cebule, dosolić i podsmażyć.
Ogórki pokroić w kosteczkę. Zrobić sos: wymieszać zalewę z
ogórków, przecier i
ketchup, dodać trochę
pieprzu. Na
mięso położyć
ogórki,
pieczarki i
cebule i zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w piekarniku ok. 1,5 godziny w 180 stopniach.
