ßßß Cookit - przepis na Bitki z wolnowaru

Bitki z wolnowaru

nazwa

Wykonanie

Ta potrawa była dawno temu...znów nie mam kiedy nadrobić zaległości z przepisami...Wolnowar to super urządzenie..zwłaszcza dla takich osób jak ja...zapracowanych i nie mających czasu stać przy garach...Wkładamy wszystkie składniki do misy wolnowaru, zamykamy , ustawiamy ..i np.idziemy do pracy...a obiad gotuje się sam..Taką potrawę można zrobić również w garnku lub w piekarniku..
1 kg karkówki
0,80 kg pieczarek
4 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki ketchupu
około 2 szkl.wody
sól, pieprz
listek, ziele
majeranek
Mięso pokroić w plastry i podsmażyć na oleju.Pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulę w piórka razem z marchewką poddusić na oleju.Przygotować sos:wodę wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami.W wolnowarze układać na przemian warstwę mięsa i pieczarek z cebulą.Zalać sosem i gotować do miękkości mięsa.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/06/bitki-z-wolnowaru.html