Ta potrawa była dawno temu...znów nie mam kiedy nadrobić zaległości z przepisami...Wolnowar to super urządzenie..zwłaszcza dla takich osób jak ja...zapracowanych i nie mających czasu stać przy garach...Wkładamy wszystkie składniki do misy wolnowaru, zamykamy , ustawiamy ..i np.idziemy do pracy...a obiad gotuje się sam..Taką potrawę można zrobić również w garnku lub w piekarniku..1 kg karkówki0,80 kg pieczarek4 cebule2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki ketchupuokoło 2 szkl.wodysól, pieprzlistek, zielemajeranekMięso pokroić w plastry i podsmażyć na oleju.Pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulę w piórka razem z marchewką poddusić na oleju.Przygotować sos:wodę wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami.W wolnowarze układać na przemian warstwę mięsa i pieczarek z cebulą.Zalać sosem i gotować do miękkości mięsa.