Bardzo smaczne i pachnące.Można polać polewą lub posypać tylko cukrem pudrem..Przepis cytuję za Gosiąą99.113 g masła2 i 1/2 łyżki dobrej jakości kakao1 szkl.mleka1 i 1/3 szkl. cukru2 duże jajkaniecałe 2 szkl. mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki powidełolejek rumowyNa wierzch rozpuszczona czekolada lub polewaW garnuszku rozpuścić masło, dodać kakao i zamieszać. Odstawić na bok, wlać mleko i olejek; połączyć. Mikserem utrzeć na puszystą masę jajka i cukier, a na końcu powidła. Następnie do jajecznej masy dodawać na przemian mlekokakaowe i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość połączyć wlać do wysmarowanej tłuszczem foremki ( u mnie 26cm x 17cm) i piec przez około 45 minut (lub do suchego patyczka. Wystudzić i polać czekoladą.