ßßß Cookit - przepis na Zawijańce z pieczarkami i kapustą

Zawijańce z pieczarkami i kapustą

nazwa

Wykonanie

Drożdżowe zawijańce z pieczarkami i kapustą. Farsz można kombinować według swoich upodobań ,ale jak dla mnie najlepiej smakują z kapustą i pieczarkami.
70 dkg mąki
2 dkg drożdży świeżych
około 1 szkl.ciepłej wody[ ile zabierze ciasto]
40 dkg kapusty kiszonej
60 dkg pieczarek
1 cebula
1-2 jajka
1 szkl. bułki tartej
Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.
Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.
Kapustę ugotować ,odcisnąć i pokroić. Pieczarki podsmażyć z cebulą ,przyprawić pieprzem i solą. Połączyć z kapustą i jeszcze chwilę smażyć razem. Do mąki wkruszyć drożdże. Zarobić ciepłą wodą i wyrobić na elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdym ułożyć porcję farszu i zwinąć jak krokiety.Na chwilę przykryć ściereczką do lekkiego podrośnięcia. [Ja prawdę mówiąc nie czekam , tylko zaczynam od pierwszego zwiniętego krokieta]. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/03/zawijance-z-pieczarkami-i-kapusta.html