Wykonanie
Drożdżowe zawijańce z
pieczarkami i
kapustą. Farsz można kombinować według swoich upodobań ,ale jak dla mnie najlepiej smakują z
kapustą i
pieczarkami.70 dkg
mąki2 dkg
drożdży świeżychokoło 1 szkl.ciepłej
wody[ ile zabierze ciasto]40 dkg
kapusty kiszonej60 dkg
pieczarek1
cebula1-2
jajka1 szkl.
bułki tartejKalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.
Kapustę ugotować ,odcisnąć i pokroić.
Pieczarki podsmażyć z
cebulą ,przyprawić
pieprzem i
solą. Połączyć z
kapustą i jeszcze chwilę smażyć razem. Do
mąki wkruszyć
drożdże. Zarobić ciepłą
wodą i wyrobić na elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdym ułożyć porcję farszu i zwinąć jak krokiety.Na chwilę przykryć ściereczką do lekkiego podrośnięcia. [Ja prawdę mówiąc nie czekam , tylko zaczynam od pierwszego zwiniętego krokieta]. Panierować w
jajku i
bułce. Smażyć na złoty kolor .