ßßß
 
            
         Szybkie śniadanie to czasem jedyna możliwość aby nie spóźnić się do pracy. Zdecydowanie należę do osób, które bez śniadania nie mogą funkcjonować normalnie. Nie mogę się skupić a prowadzenie samochodu z burczeniem w brzuchu doprowadza mnie do furii. Dlatego zawsze przed wyjściem jem chociaż niewielkie śniadanie. Czasem zdarza mi się zabrać kanapkę i jeść ją w samochodzie (ale unikam tego!).Dzisiaj przedstawię Wam przepis na owocową owsiankę, która w zasadzie przygotowuje się sama. Wystarczy odrobina samodyscypliny w robieniu zakupów dzień wcześniej (pamiętaj o zakupie owoców). Przygotowanie to 10-15 minut. Można ją zapakować i zjeść w biurze.Składniki:szklanka mleka50g płatków owsianych (najlepiej górskich)połówka dojrzałego mango1 banan2-3 truskawkipołówka brzoskwini2-3 łyżki mioduMleko zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy płatki owsiane i gotujemy około 2 minut (w zależności jaką konsystencję lubimy – ja wolę bardziej chrupką). Powyżej 3 minut gotowania konsystencja będzie przypominała papkę. Gotową owsiankę przekładamy do miseczki. Polewamy kilkoma łyżkami miodu.Mango obieramy i kroimy w kostkę. Banana obieramy i kroimy w plasterki. Truskawki myjemy, obcinamy szypułkę i kroimy w plasterki. Brzoskwinię myjemy i kroimy w ćwiartki lub ósemki.Dodatkowo można całość posypać posiekanymi orzechami laskowymi lub niesolonymi pistacjami.
Szybkie śniadanie to czasem jedyna możliwość aby nie spóźnić się do pracy. Zdecydowanie należę do osób, które bez śniadania nie mogą funkcjonować normalnie. Nie mogę się skupić a prowadzenie samochodu z burczeniem w brzuchu doprowadza mnie do furii. Dlatego zawsze przed wyjściem jem chociaż niewielkie śniadanie. Czasem zdarza mi się zabrać kanapkę i jeść ją w samochodzie (ale unikam tego!).Dzisiaj przedstawię Wam przepis na owocową owsiankę, która w zasadzie przygotowuje się sama. Wystarczy odrobina samodyscypliny w robieniu zakupów dzień wcześniej (pamiętaj o zakupie owoców). Przygotowanie to 10-15 minut. Można ją zapakować i zjeść w biurze.Składniki:szklanka mleka50g płatków owsianych (najlepiej górskich)połówka dojrzałego mango1 banan2-3 truskawkipołówka brzoskwini2-3 łyżki mioduMleko zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy płatki owsiane i gotujemy około 2 minut (w zależności jaką konsystencję lubimy – ja wolę bardziej chrupką). Powyżej 3 minut gotowania konsystencja będzie przypominała papkę. Gotową owsiankę przekładamy do miseczki. Polewamy kilkoma łyżkami miodu.Mango obieramy i kroimy w kostkę. Banana obieramy i kroimy w plasterki. Truskawki myjemy, obcinamy szypułkę i kroimy w plasterki. Brzoskwinię myjemy i kroimy w ćwiartki lub ósemki.Dodatkowo można całość posypać posiekanymi orzechami laskowymi lub niesolonymi pistacjami.