ßßß
Rozgrzewający. Bardzo sycący. Wedle mojego uznania właśnie na zimne miesiące idealnie nadający się na jesienno-zimowy obiad. Nie potrzeba wielkich umiejętności gastronomicznych żeby go przygotować. A nie licząc samego czasu na gotowanie, jego przygotowanie to tylko kilka chwil. Podałam całość z Pampuchami – kluskami na parze .Jeszcze trochę prywaty przy okazji. Wiem, że ostatnio przepisy nie pojawiają się codziennie. Coraz częściej, zarówno na fb jak i na blogu, pojawiają się zdjęcia prywatne. W bloga wplatam elementy mojego stylu życia. Zmienia się więc lekko fabuła bloga i zmieniać się będzie. Kulinaria nadal stanowią w moim życiu ważną rolę. Natomiast obok nich pojawia się coraz więcej fotografii nie-kulinarnych. Mam nadzieję, że ta zmiana spodoba Wam się i pozostaniecie ze mną nadal. Wasz motywacja jest mi tak potrzebna jak tlen do życia. Szczególnie ostatnio…
Składniki:200g mięsa wieprzowego na gulasz – może być łopatka pokrojona w kostkę1 czerwona cebula3-4 ząbki czosnkupuszka pomidorów pellatti wraz z zalewą2-3 pomidory suszone z oleju – pokrojone w paseczkichili (papryczka lub płatki) – ilość wedle uznaniałyżka masła klarowanegomąka do oprószenia mięsasól i pieprzMięso po umyciu, osuszeniu i pokrojeniu oprószamy mąką. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę. Do garnka dodajemy masło* i gdy się rozpuści wrzucamy cebulę i czosnek. Solimy. Smażymy przez chwilę (do momentu aż cebula zmięknie uważając żeby nie spalić czosnku). Dodajemy oprószone mięso. Smażymy aż mięso stanie się złotawe. Zalewamy pomidorami wraz z zalewą oraz suszonymi pomidorami i w razie konieczności również odrobiną wody. Doprawiamy chili oraz pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy. Gotujemy aż mięso będzie miękkie.*można smażyć również na oleju.