Lubię ryż i lubię truskawki. Totez w sezonie truskawkowym nie może zabraknąć ich połączania – truskawkowegopuddingu. To bardzo smaczne letnie danie, dobre na ciepło i na zimno. Podaję przepis:1 szklanka ryżu2 szklanki mleka2 jajka3-4 łyżki cukruszklanka truskawekRyż zalać wrzącym mlekiem, posolić lekko i wstawić do kuchenki na 20 min na 700 W. Wystudzić. Truskawki obrać z szypułek, przesypać cukrem i rozgnieść widelcem. Kilka małych można zostawi całych. Oddzielic białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem, białka utrzepać ze szczyptą soli. Wymieszać ryż, truskawki, żółtka, na koniec ostrożnie białka. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia i wstawić do kuchenki na ok. 15 min na 600 W. Można przybrać pokrojonymi truskawkami i tartą czekoladą. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego!