Wykonanie
            
Racuszki są świetną potrawą jeśli nie mamy dużo czasu na gotowanie. Robi się je szybko i można wykorzystać sezonowe 
owoce. Tym razem podaje przepis na racuchy z 
truskawkami. Może nie wyglądają zbyt rewelacyjnie, ale są naprawdę pyszne.Składniki:2 szklanki 
mąki1,5 szklanki 
mleka1 
jajkotruskawkicukierWykonanie:
Truskawki opłukać, osuszyć i oczyścić z szypułek.
Mąkę przesiać przez sito, dodać 
mleko, 
jajko i dokładnie wymieszać na jednolite ciasto, np mikserem.Dodać 
cukier i wymieszać (ilość 
cukru zależy od własnych upodobań, ja 
daje 1 płaską łyżkę, jeżeli 
owoce są bardzo kwaśne to posypuje 
cukrem już upieczone racuszki).Dodać 
truskawki (ilość 
owoców też zależy od własnych upodobań. Ja 
daje dużo 
owoców dodając je partiami do ciasta w takiej ilości by ciasto oklejało 
owoce) i delikatnie wymieszać.Niewielkie racuszki smażyć na rozgrzanym 
oleju z obu stron na złoty kolor.Podawać same, posypane 
cukrem lub polane zmiksowanymi 
truskawkami.




