ßßß
 
            
        

 Ryż z truskawkami to przepis na deser, dla tych małych i nieco większych smakoszySkładniki na deser:szklanka ryżu2,5 szklanki mleka3 łyżki cukru2 garście truskawekPrzygotowanie deseru:Ryż gotujemy na mleku, z 2 łyżkami cukru. Ugotowany zostawiamy pod przykryciem, by napęczniał i „wypił” całe mleko. Studzimy.Truskawki myjemy, kroimy w kostkę, zasypujemy łyżką cukru, by puściły sok.Do szklanek, lub innych naczynek, w których chcemy podawać deser, układamy na dno truskawki ( razem z sokiem, które puściły ), ugotowany ryż i na wierzch znów truskawki. Dekorujemy listkiem mięty.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom
Ryż z truskawkami to przepis na deser, dla tych małych i nieco większych smakoszySkładniki na deser:szklanka ryżu2,5 szklanki mleka3 łyżki cukru2 garście truskawekPrzygotowanie deseru:Ryż gotujemy na mleku, z 2 łyżkami cukru. Ugotowany zostawiamy pod przykryciem, by napęczniał i „wypił” całe mleko. Studzimy.Truskawki myjemy, kroimy w kostkę, zasypujemy łyżką cukru, by puściły sok.Do szklanek, lub innych naczynek, w których chcemy podawać deser, układamy na dno truskawki ( razem z sokiem, które puściły ), ugotowany ryż i na wierzch znów truskawki. Dekorujemy listkiem mięty.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom