Wykonanie


Ryż z
truskawkami to przepis na deser, dla tych małych i nieco większych smakoszySkładniki na deser:szklanka
ryżu2,5 szklanki
mleka3 łyżki
cukru2 garście
truskawekPrzygotowanie deseru:
Ryż gotujemy na
mleku, z 2 łyżkami
cukru. Ugotowany zostawiamy pod przykryciem, by napęczniał i „wypił” całe
mleko. Studzimy.
Truskawki myjemy, kroimy w kostkę, zasypujemy łyżką
cukru, by puściły sok.Do szklanek, lub innych naczynek, w których chcemy podawać deser, układamy na dno
truskawki ( razem z
sokiem, które puściły ), ugotowany
ryż i na wierzch znów
truskawki. Dekorujemy listkiem
mięty.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom