Wykonanie
            
Deser na zimno bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu.Składniki:1 szklanka 
ryżu (dowolny, ja użyłam 
ryżu do sushi)3 szklanki 
mleka5 łyżek 
cukru (u mnie trzcinowy)300 g świeżych 
truskawekekstrakt 
waniliowy - kilka kropelWykonanie:Gotujemy 
ryż w 
mleku 10-15 minut, słodzimy jedną łyżką 
cukru, objętość 
ryżu zwiększy się. Po wystudzeniu dzielimy na dwie części, jedną z nich skrapiamy 
wanilią i odstawiamy. Opłukane i obrane 
truskawki miksujemy z czterema łyżkami 
cukru, dodajemy odrobinę dla smaku i koloru do drugiej części 
ryżu z dwie łyżki. Wypełniamy szklaneczki warstwowo wedle własnych upodobań. Mój deser wypełniłam na przemian 
ryżem i sosem powstałym z 
truskawek i 
cukru. Wstawiamy do lodówki na jedną godzinę.Serwujemy :)Smacznego.