Wykonanie
            Masa:½ kg 
serka mascarpone250 ml 
śmietanki kremówki3 łyżki 
cukru-pudru
wiśnie z 
alkoholumocna 
kawa i 
wiśniówka do nasączenia blatów
tarta czekolada na wierzch
Biszkopt przekroiłam na trzy blaty i każdy nasączyłam mocną 
kawą i aromatyczną 
wiśniowką. 
Śmietanę ubiłam z 
cukrem-pudrem i miksując, dodałam do 
serka. Dolny blat posmarowałam masą, do której dodałam 
wiśnie z 
alkoholu, drugi i górę posmarowałam samą masą. Zrobiłam to wszystko w otwieranej tortownicy. Na wierzch starłam 
czekoladę, włożyłam zawinięty w folię do lodówki na górną półkę na 24 godziny.Tort dał się wyjąć z tortownicy i pokroić bez problemów. Był pyszny, bez dwóch zdań. Połowa poszła na wczorajszy podwieczorek- moje spóźnione imieniny. Reszta, jak znam życie, zostanie unicestwiona dzisiaj po południu. Ta forma tiramisu, oprócz kulek zdecydowanie najbardziej mi odpowiada. Smacznego !
