Wykonanie
O mało co nie przegapiłam Dnia
Jabłka ! Dobrze, że zajrzałam już z rana do
Polki i zobaczyłam jej
jabłkowe cuda. U mnie skromnie ale za to pysznie :
jabłka nadziewane słodkościami i
bakaliami. Ale zamiast upiec je w piekarniku, wstawiłam je do kuchenki mikrofalowej – o wiele szybciej i naszym zdaniem smaczniej. W kuchence
owoce zachowują pełnię smaku a knsystencja ich jest wręcz bajeczna…
jabłka, ile chcecie
rodzynkimiódkonfitury ( u mnie z
rabarbaru)połówki
orzechówcukier-puder i
cynamon do posypaniaŚcinamy wierzchy
jabłek i wydrążamy środki za pomocą łyżeczek. Do środka wkładamy po łyżeczce
miodu,
rodzynek,
konfitur i połówkę
orzecha. Przykrywamy wierzchami i wkładamy do kuchenki na 600 W na 4 minuty. Wystarczy-
jabłka są pyszne i mają kremową konsystencję. Posypujemy środki i wierzch
cukrem-pudrem z
cynamonem i wyjadamy łyżeczką. Pyszności !Smacznego !