Wykonanie
Wykorzystuję to, że część rodziny jest na zimowych feriach i jadam mniej kalorycznie. Dziś robiłam obiad dla siebie i syna – miałam kawałek
schabu akurat na dwa kotlety. Zamiast zrobic tradycyjne
schabowe panierowane, obtoczyłam je w ziołach i usmażyłam na patelni grillowej. Ja zjadłam do tego gotowane warzywka z gotowej mrożonki.kawałek
schabu na kotleta
sól,
pieprz ziołowy i kolorowy
majeranek,
tymianek,
rozmarynKotlety rozbiłam, posoliłam i posypałam
pieprzami i
ziołami, dość obficie. Swojego usmażyłam z obu stron po kilka minut na posmarowanej cienko
olejem patelni grillowej, dla syna zrobiłam nieco bogatszy i bardziej kaloryczny – złożyłam na pół a w środek włożyłam plastry
sera żółtego i
szynki, smażyłam troszkę dłużej.Jak już wspomniałam – ja zjadłam z warzywami ugotowanymi w kuchence – mieszanka
kalafiorów,
brokułów i
marchewki, lekko posolona. Syn nie dietuje, więc mu zrobiłam do tego w mikrofalówceszybkie frytki
Ziołowe schabowe okazały się bardzo smakowite i pasowały do warzyw, wyszedł pyszny lekki obiadek. Smacznego !