ßßß
Włoska kapusta z migdałamiSkładniki: na 4 porcje1 włoska kapusta, mała3 łyżki masła2 łyżki migdałowej mąki lub zmielonych na proszek migdałówgarść prażonych migdałówsólPoszatkuj kapustę i obgotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj pod zimną wodą. Kapusta zachowa swój żywy zielony kolor. Rozpuść masło i dodaj migdałową mąkę. Zrumień lekko po czym dodaj kapustę. Smaż przez 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojone migdały. Podawaj sałatkę na ciepło jako dodatek do mięsa lub ryby.Polecane przepisySurówka z brukselki i białej kapusty z winegretBiała kapusta z zasmażkąJesienna zupa z brukselki i białej kapustyPyszne gołąbki z młodej kapusty i z couscousGołąbki z włoskiej kapusty z sosem pomidorowym