ßßß
Cookit - przepis na Włoska kapusta z migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Włoska kapusta z migdałami
Składniki
Kapusta włoska
Migdały
Masło
Mąka
Sól
Brukselka
Kapusta biała
Sos winegret
Kapusta młoda
Sos pomidorowy
Wykonanie
Zapraszam na pyszną
sałatkę
z
włoskiej kapusty
. Bardzo lubię
włoską kapustę
, delikatniejsza w smaku niż inne
kapusty
, a i jako warzywo prezentuje się pięknie z mocno zielonymi pofałdowanymi liśćmi. Zdecydowanie wolę ugotować z nią gołąbki niż z
białą kapustą
. Poza tym
włoska kapusta
to świetnie warzywo nadające się na sałatki i zupy. Zupa z
włoskiej kapusty
często gości na naszym
stole
, a dzisiaj proponuję Wam
sałatkę
na ciepło z dodatkiem
migdałów
.
Włoska kapusta
z
migdałami
Składniki: na 4 porcje1
włoska kapusta
, mała3 łyżki
masła
2 łyżki migdałowej
mąki
lub zmielonych na proszek
migdałów
garść prażonych
migdałów
sól
Poszatkuj
kapustę
i obgotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj pod zimną
wodą
.
Kapusta
zachowa swój żywy zielony kolor. Rozpuść
masło
i dodaj
migdałową
mąkę
. Zrumień lekko po czym dodaj
kapustę
. Smaż przez 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojone
migdały
. Podawaj
sałatkę
na ciepło jako dodatek do
mięsa
lub
ryby
.Polecane przepisySurówka z
brukselki
i
białej kapusty
z
winegret
Biała kapusta
z zasmażkąJesienna zupa z
brukselki
i
białej kapusty
Pyszne gołąbki z
młodej kapusty
i z couscousGołąbki z
włoskiej kapusty
z
sosem pomidorowym
Źródło:
http://codojedzenia.pl/wloska-kapusta-z-migdalami
Przepisy powiązane
Karp (2)
Rożki waniliowo-migdałowe
Kapusta włoska duszona z masłem, koperkiem i skwareczkami
Młoda kapusta na gęsto - Fotokulinarnie
Zasmażana kapusta włoska
Składniki powiązane (0)