ßßß
PRZEPIS:Składniki:około 300 g liści świeżego szpinaku5-6 dużych pieczarek1 duża cebula1 marchew3 średniej wielkości ziemniaków1 ząbek czosnkusól, pieprz1 litr wodyGRZANKI: ja zrobiłam z pełnożytniego chleba na zakwasie, ale oczywiście w wersji bezglutenowej sięgamy po grzanki lub chleb bezglutenowy
1. Obieramy, kroimy pieczarki i cebulę . Wrzucamy do garnka i dusimy.
2 . Jak już będą "uduszone" ;) dodajemy wodę i gotujemy.
3. Do wrzącej wody wrzucamy pokrojone ziemniaki i marchew. Gotujemy do miękkości.
4. Pod koniec gotowania dodajemy szpinak. Gotujemy jeszcze chwilę, aż szpinak zmięknie.
5. Doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem. Całość blenderujemy.
...a poniżej moje grzanki ;)

...i GOTOWE !!!