Wykonanie
Już od jakiegoś czasu zamierzałam zrobić tą zupkę, a to wszystko za sprawą mojej szwagierki. Bazowałam głównie na przepisie i pomyśle Basi, ale z małymi modyfikacjami ;) Nie byłabym sobą ;)

PRZEPIS:Składniki:około 300 g liści
świeżego szpinaku5-6 dużych
pieczarek1 duża
cebula1
marchew3 średniej wielkości
ziemniaków1 ząbek
czosnkusól,
pieprz1 litr
wodyGRZANKI: ja zrobiłam z pełnożytniego
chleba na zakwasie, ale oczywiście w wersji bezglutenowej sięgamy po grzanki lub
chleb bezglutenowy

1. Obieramy, kroimy
pieczarki i
cebulę . Wrzucamy do garnka i dusimy.

2 . Jak już będą "uduszone" ;) dodajemy
wodę i gotujemy.

3. Do wrzącej
wody wrzucamy pokrojone
ziemniaki i
marchew. Gotujemy do miękkości.

4. Pod koniec gotowania dodajemy
szpinak. Gotujemy jeszcze chwilę, aż
szpinak zmięknie.

5. Doprawiamy
pieprzem,
solą i
czosnkiem. Całość blenderujemy.

...a poniżej moje grzanki ;)



...i GOTOWE !!!
