Wykonanie
Jak zwykle kiedy chcę coś dla nas słodkiego przygotować szukam łatwych i smacznych przepisów. Oczywiście muszą być "dietetyczne" i "zdrowe" ;) Ten przepis podpatrzyłam tutaj, oczywiście kilka modyfikacji na swoje potrzeby musiałam wprowadzić, bo przecież nie byłabym sobą ;)Dodatkowo ten przepis jest świetny dla "bezglutenowców" ;) no i też chciałam zadać Wam pytanie czy używacie
oleju rzepakowego? Chciałam zwrócić uwagę na ten składnik, ponieważ o lej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego też w naszej strefie klimatycznej nie odbiega wcale od równie polecanej
oliwy z oliwek. Nie zapominajmy o tym i nie eliminujmy go z naszej diety. Dodatkowo w przeciwieństwie do
oliwy możemy używać go na gorąco, a
oliwę zdecydowanie tylko do zimnych dań np. sałatek.

PRZEPIS:Składniki:5
bananów2 szklanki mieszanki
mąki bezglutenowej (można zastąpić dowolną
mąką np, gryczaną i
ryżową lub pełnoziarnistą)1 szklanka
mleka roślinnego (lub
wody), ja użyłam
mleka owsianego1/3 szklanki
oleju rzepakowego3 łyżki
kakao2-3 łyżki
siemienia lnianego1-2 łyżki
miodu (można zastąpić np.
stewią)2 łyżeczki
proszku do pieczenia (bezglutenowego)

1. Ja wrzuciłam wszystko do blendera zmiksowałam i gotowe ;)Szybko i smacznie ;)



2. Wylewamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, 180 st. C i pieczemy od 50-60 minut.

...i GOTOWE !!!Ciasto będzie po upieczeniu bardzo mokre, więc nie przeraźcie się, że to zakalec ;) taki urok
bananów ;)
