ßßß Cookit - przepis na Placuszki bananowe z twarogiem

Placuszki bananowe z twarogiem

nazwa

Wykonanie

Ot, udało się - może z okazji jubileuszu? To chyba moje najgrubsze placki, czyli poniekąd najlepsze. Cienkie placki i smak mają nieco bardziej płaski. Co śmieszne, powstały poniekąd z przypadku - zamiast przygotować coś specjalnego, twaróg okazał się na wykończeniu, pomiędzy jabłkami zamotała się biedna połówka banana. Mleka w kartonie końcówka, a trzeba było coś zrobić. Efekt? Smakowo nie myślałam nawet o narzekaniu. Placuszki bananowe z dodatkiem twarogu zdecydowanie domagają się powtórzenia. Polecam z całego serca.
/1 porcja/
- 1/2 szklanki mąki żytniej
- 1/3 szklanki mleka
- 50g twarogu
- 1/2 banana
- 1 płaska łyżeczka stewii
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej rzepakowy do smażenia
Twaróg i banana ugniatamy widelcem, dodajemy mleko, jajko, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i stewią. Wszystko miksujemy do dokładnego połączenia się składników, a następnie smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
To śmieszne. Lubię to miasto, a już nie mogę się doczekać przeprowadzki do kolejnego. Rok, dwa? Ile najdłużej mieszkamy? Żyję podróżą i już nie mogę doczekać się kolejnej. Myślę, że kiedy ją odbędę, zostanę na dłużej.
if you're not afraid of getting huirt, I'm not afraid how much I hurt you
Źródło:http://relishmeals.blogspot.com/2013/05/300-saturday-moje-najlepsze-placki-na.html