Wykonanie
Przygotowania wielkanocne juz zakonczone. W tym roku swieta spedzamy u moich rodzicow. Nie
molo zabraknac dietetycznego akcentu :)....pomysl na babke znalazlam tutaj . Tradycyjnie wprowadzilam kika zmian, ale wyszlo przepysznie !!!
PRZEPIS (na 16 porcji):SKŁADNIKI:350g
marchwi2/3 szkl.
kaszy jaglanej 160g4
jaja125g
slonecznika80g
rodzynek92g
oleju rzepakowego (lub dowolnego)155g
miodu (okolo 1/4 sklnanki)1 lyzeczka
sody1 lyzeczka
cynamonu1.
Kasze i
slonecznik mielimy w młynku do
kawy lub blenderze, tak aby powstała
mąka2.
Marchew scieramy na tarce
3 .
Olej,
jaja i
miod miksujemy razem
4. Do
marchwi dodajemy:
rodzynki,
kasze,
slonecznik,
sode,
cynamon i wszystko mieszamy
5 . Laczymy suche i mokre skladniki razem. Ja zmiksowaam na gladka mase. Ciasto wyszlo rzadkie.
6. Wylewamy do formy i pieczemy w 180st. C z termoobiegiem przez 60 minut.
...i GOTOWE !!!Polewe przygotowalam z
awokado. Przepis znajdziecie tutaj.