Wykonanie
Przygotowania wielkanocne juz zakonczone. W tym roku swieta spedzamy u moich rodzicow. Nie
molo zabraknac dietetycznego akcentu :)....pomysl na babke znalazlam tutaj . Tradycyjnie wprowadzilam kika zmian, ale wyszlo przepysznie !!!


PRZEPIS (na 16 porcji):SKŁADNIKI:350g
marchwi2/3 szkl.
kaszy jaglanej 160g4
jaja125g
slonecznika80g
rodzynek92g
oleju rzepakowego (lub dowolnego)155g
miodu (okolo 1/4 sklnanki)1 lyzeczka
sody1 lyzeczka
cynamonu
1.
Kasze i
slonecznik mielimy w młynku do
kawy lub blenderze, tak aby powstała
mąka
2.
Marchew scieramy na tarce


3 .
Olej,
jaja i
miod miksujemy razem

4. Do
marchwi dodajemy:
rodzynki,
kasze,
slonecznik,
sode,
cynamon i wszystko mieszamy


5 . Laczymy suche i mokre skladniki razem. Ja zmiksowaam na gladka mase. Ciasto wyszlo rzadkie.

6. Wylewamy do formy i pieczemy w 180st. C z termoobiegiem przez 60 minut.


...i GOTOWE !!!Polewe przygotowalam z
awokado. Przepis znajdziecie tutaj.
