ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka czekoladowo-kokosowe BEZGLUTENOWE

Ciasteczka czekoladowo-kokosowe BEZGLUTENOWE

nazwa

Wykonanie

Chciałam mężowi zrobić niespodziankę. Jako, że nie jemy na co dzień słodyczy, to pomyślałam, że upiekę ciasteczka. Wiem też, że i Wy lubicie takie przepisy więc proszę bardzo ;)
Wzorowałam się na przepisie, który znalazłam tutaj . Wprowadziłam kilka zmian: nie dodałam cukru, zamiast masła użyłam avokado, dałam 2 jaja...no sami zobaczcie :)
1 ciastko waży około 15 g
E
: 60 , 13 kcal B: 1 , 88 g T: 3 , 81 g W: 4 , 58 g
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
100 g czekolady mlecznej bezglutenowej i bezlaktozowej
2 jaja
90g mąki bezglutenowej (ja użyłam gotowej mieszanki, ale można tak jak w oryginale użyć mąkę ryżową)
125g wiórek kokosowych
40g awokado
30g kakao
Można dodać 1-2 łyżki miodu, a w ostateczności nie użyłam i ciasteczka nie są bardzo słodkie
1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej
2. Mieszamy mąkę, wiórki, kakao
3. Do czekolady dodajemy awokado i jaja. Mieszamy na gładką masę.
4. Wszystko łączymy
5. Formujemy ciasteczka i układamy na blachę.
Pieczemy w 180 st.C 15 minut.
...i GOTOWE !!!
Źródło:http://dietetycznienacodzien.blogspot.com/2014/04/ciasteczka-czekoladowo-kokosowe.html