Wykonanie
Chciałam mężowi zrobić niespodziankę. Jako, że nie jemy na co dzień
słodyczy, to pomyślałam, że upiekę
ciasteczka. Wiem też, że i Wy lubicie takie przepisy więc proszę bardzo ;)Wzorowałam się na przepisie, który znalazłam tutaj . Wprowadziłam kilka zmian: nie dodałam
cukru, zamiast
masła użyłam
avokado, dałam 2
jaja...no sami zobaczcie :)


1
ciastko waży około 15 gE: 60 , 13 kcal B: 1 , 88 g T: 3 , 81 g W: 4 , 58 gPRZEPIS:SKŁADNIKI:100 g
czekolady mlecznej bezglutenowej i bezlaktozowej2
jaja90g
mąki bezglutenowej (ja użyłam gotowej mieszanki, ale można tak jak w oryginale użyć
mąkę ryżową)125g wiórek
kokosowych40g
awokado30g
kakaoMożna dodać 1-2 łyżki
miodu, a w ostateczności nie użyłam i
ciasteczka nie są bardzo słodkie

1.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli
wodnej


2. Mieszamy
mąkę, wiórki,
kakao


3. Do
czekolady dodajemy
awokado i
jaja. Mieszamy na gładką masę.


4. Wszystko łączymy


5. Formujemy
ciasteczka i układamy na blachę.Pieczemy w 180 st.C 15 minut.

...i GOTOWE !!!


