Wykonanie
Nie zabrakło i również czegoś słodkiego na naszym kursie. Pyszny omlet, który nadaje się również jako danie na śniadanie jak i na deser :)

PRZEPIS:SKŁADNIKI:Duszone
owoce:1
jabłko1
gruszka100 ml
wody1
anyż gwiaździsty2 łyżeczki
cukru trzcinowegosok z 1/2
cytrynyplasterki
inbiruOmlet:50g
ryżu mlecznego (może być zwykły biały)200 ml
wody200 ml
mleczka kokosowego2-3 łyżeczki
cukru trzcinowegokawałek
skórki z cytryny3-4 plasterki
imbiru2
jaja1.
Ryż gotujemy z
mleczkiem kokosowym,
wodą,
imbirem,
cukrem,
skórka z cytryny, plasterkami
imbiru. Czekamy, aż ostygnie i dodajemy
jaja. Mieszamy i wylewamy na patelnię. Smażymy na małym ogniu i po chwili zawijamy rączkę patelni folią aluminiową i wkładamy omleta z patelnią do rozgrzanego piekarnika (180-200st.C) i pieczemy jeszcze chwilę aż będzie zarumieniony.2. W
między czasie kroimy
owoce i dusimy na małym ogniu z
wodą,
anyżem,
cukrem,
cytryną i
imbirem.Podajemy wszystko razem.

