Wykonanie
Dzisiaj na obiad przygotowałam duszoną
kapustkę włoską z
mięsem drobiowym i pieczonymi ziemniaczkami :) Super delikatna i smaczna - polecam :)

PRZEPIS:SKŁADNIKI:1 mała
włoska kapusta0,5 kg
piersi z kurczaka0,4 kg
pieczarek1
cebula4
male marchewki1 ząbek
czosnkuprzyprawy:
sól,
sos sojowy,
pieprz ziołowy,
pieprz czarny, czerwona
słodka papryka, łyżeczka przecieru z
ostrych papryczek
1.
Mięsko kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Macerujemy w
pieprzu czarnym,
ziołowym i
papryce. Odstawiamy do lodówki na około 0,5 h

2.
Kapustę siekamy i dusimy w garnku na małym ogniu podlewając odrobiną
wody. Możemy dodać 1 łyżeczkę
masła np klarowanego.

3 .
Marchew ścieramy na tarce z dużymi oczkami,
cebulę kroimy w kostkę i dodajemy po około 15 minutach do
kapusty
4 .
Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na patelni beztłuszczowej.

5. Jak
pieczarki będą już miękkie dodajemy do
kapusty. Wszystko ciągle dusimy na małym ogniu.6 . Dodajemy
sos sojowy i łyżeczkę przecieru z
ostrych papryczek. Dalej dusimy.

7. Na koniec jeśli
kapusta już będzie bardzo miękka dodajemy
mięso i dusimy do momentu, kiedy
mięso będzie gotowe.

....i GOTOWE !!!

