Wykonanie
Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis, który możecie wykorzystać na popołudniowe posiłki i/lub do pracy.
SAŁATKA Z
KAPUSTY PEKIŃSKIEJ.

(Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale niestety popsuł nam się aparat fotograficzny, a moją komórką zdjęcia nie wychodzą zbyt dobre. Jednakże myślę, że są stosunkowo czytelne ;) )PRZEPIS:Składniki:0,5 średniej wielkości
kapusty pekińskiej0,5 puszki (340 g)
kukurydzy0,5 średniej wielkości
cukinii0,5
papryki3 jaka2 łyżki pokrojonych
oliwek2 łyżki łuskanego
słonecznika2 łyżki
oliwy z oliwek0,5 łyżki
octuprzyprawy:
zioła prowansalskie i
pieprz
1. Gotujemy
jajka na twardo.

2.
Kapustę pekińską drobno szatkujemy, dodajemy
kukurydzę...

3.
Cukinię kroimy w ćwiartki....

4.
Paprykę kroimy w kostkę...


5. Dodajemy
oliwki.

6. Następnie dodajemy
słonecznik.

7. Obieramy i kroimy ugotowane
jajka.

8. Na koniec wszystko łączymy i przyprawiamy zmieszanymi: 2 łyżkami
oliwy, 0,5 łyżką
octu i
ziołami.

9 ....i GOTOWE!!
Sałatkę możemy spożyć z krążkami ryżowymi lub
pieczywem na wieczorne posiłki lub też w pracy, szkole, uczelni itp.


1 porcja sałatki czyli około 200 g zawiera:Energia: 186 kcal
Białka: 7,48 g Tłuszcze: 3,62 g Węglowodany: 17,07 g Błonnik: 4,76 g2 krążki
ryżowe:Energia: 78 kcal
Białka: 1,6 g Tłuszcze: 0,6 g Węglowodany: 16,2 g Błonnik: 0,6 g2 kromki
pieczywa:Energia: 154 kcal
Białka: 5 g Tłuszcze: 5,6 g Węglowodany: 20,6 Błonnik: 2,6 gŻYCZĘ SMACZNEGO!!