ßßß
Składniki:3 małe cukinie0,3 kg mięsa mielonego wołowego1 cebula100g ryżu1 paprykapół puszki kukurydzypół puszki czerwonej fasolki100g startego żółtego seraprzyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostraoliwaWykonanie:Ryż gotujemy wg przepis na opakowaniu.Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie;Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone i podsmażamyDo mięsnego farszu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydze i fasolkęNa koniec do farszu dodajemy ugotowany ryż; całość przyprawiamyCukinie myjemy i kroimy wzdłuż na połówki. Usuwamy miąższTak przygotowane cukinie nadziewamy farszem mięsnym i posypujemy startym seremPieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 -30 minut