ßßß Cookit - przepis na Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj przepis na pyszny i jak zwykle prosty obiad, bo faszerowane papryki to danie, które nie może się nie udać.
składniki:
5 papryk
500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
pół puszki czerwonej fasoli
3/4 szklanki ryżu
szklanka passaty pomidorowej
3 ząbki czosnku
1 średnia cebula
żółty ser do posypania
pieprz i sól do smaku
Ścinamy górę papryki, wydrążamy środek i oczyszczamy z pestek. Siekamy czosnek i cebulę, a następnie przysmażamy na patelni. Dodajemy mięso i smażymy, aż uzyska brązowy kolor. Wlewamy passatę, gotujemy 3 minuty, dosypujemy ryż, a następnie fasolę. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Powstałym farszem wypełniamy papryki aż po brzegi i przykrywamy odkrojoną częścią. Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika (175 stopni), pieczemy przez 45 minut, a następnie posypujemy startym serem. Smacznego!
Źródło:http://kiedyzjemy.blogspot.com/2014/10/faszerowane-papryki.html