Wykonanie
Dzisiaj przepis na pyszny i jak zwykle prosty obiad, bo faszerowane
papryki to danie, które nie może się nie udać.składniki:5
papryk500 g
mięsa mielonego wołowo-wieprzowegopół puszki
czerwonej fasoli3/4 szklanki
ryżuszklanka passaty pomidorowej3 ząbki
czosnku1 średnia
cebulażółty ser do posypania
pieprz i
sól do smakuŚcinamy górę
papryki, wydrążamy środek i oczyszczamy z pestek. Siekamy
czosnek i
cebulę, a następnie przysmażamy na patelni. Dodajemy
mięso i smażymy, aż uzyska brązowy kolor. Wlewamy passatę, gotujemy 3 minuty, dosypujemy
ryż, a następnie
fasolę. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Powstałym farszem wypełniamy
papryki aż po brzegi i przykrywamy odkrojoną częścią. Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika (175 stopni), pieczemy przez 45 minut, a następnie posypujemy
startym serem. Smacznego!