ßßß
PRZEPIS:Składniki:0,5 kg makaronu pełnoziarnistego0,5 kg szpinaku mrożonego1 cebula1 papryka2 łyżki oliwek1 ząbek czosnkuprzyprawy: zioła prowansalskie, słodka papryka, pieprz, sól
1. Szpinak dusimy pod przykryciem, aż do całkowitego rozmrożenia.
2. Kroimy pieczarki i dusimy na patelni z odrobina oleju
3. Kroimy w kostkę paprykę i dodajemy do szpinaku.

4. W między czasie gotujemy makaron w wodzie z oliwą i odrobiną soli
5. Kroimy w kostkę cebulę
6. Do szpinaku dodajemy pieczarki i cebulę
7. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Ja dodałam tylko jeden ząbek, ale jeśli ktoś lubi więcej, to śmiało proszę dodawać
8. Dodajemy posiekane oliwki i przyprawy do smaku. Można również dodać śmietany lub jajko
9. Na koniec wszystko mieszamy z makaronem.
...i GOTOWE!!!