ßßß
Co należy zrobić – po prostu zmiksować jajka z cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodać roztopione i ostudzone masło oraz jogurt. Zmiksować na niskich obrotach. Potem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Również zmiksować na najniższych obrotach. Na koniec dołożyć (bądź nie) dowolne dodatki – porządnie wymieszać i nakładać do papierowych foremek do muffinek do około ¾ ich wysokości (nie więcej).Piec przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175’C góra-dół. Należy sprawdzać patyczkiem, bo może już dojdą do siebie po 15. Mają być ładnie zrumienione i patyczek suchy (uwaga na przypalenie od spodu. Od razu po wyjęciu z piekarnika najlepiej jest je przełożyć na jakiś półmisek, by na nim stygły. Ostudzone ozdabiamy i na koniec zjadamy 😉
Powtarzamy te same czynności piekąc je kolejnym razem (choć może i tego samego dnia), ale w innym „smaku”. Są tak proste i mało czasochłonne w wykonaniu, że w zasadzie można by zrobić nawet trzy porcje na bazie tego samego przepisu, a z innymi dodatkami.
Efekt końcowy i wizualny i smakowy – rewelacyjny