magdallenamoja szkoła cierpliwości…Coś o mnie.GaleriaMożecie mnie znaleźć na Facebook`u : https://www.facebook.com/magdallenagotujeRSS10 lutSkładniki:125 g masła lub margaryny1/3 szklanki drobnego cukru2 jajka1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki zmielonych orzechów (włoskich lub laskowych)1 łyżeczka kakao3 łyżki mleka1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej)100 g czekoladyWykonanie:Masło utrzeć na lekką masę. Wsypać cukier i dalej ubijać, do białości i puszystości. Wbijać jajka po jednym, ciągle miksując. Jeśli zbyt szybko dodamy wszystkie jajka, masa zważy się!! Następnie wmiksować ekstrakt z wanilii. Mąkę wymieszać z orzechami, proszkiem do pieczenia, kakao i po łyżce dodawać do masy cały czas miksując, na końcu wmiksować mleko. Do gotowej masy wmieszać czekoladę. Piec 170°C, 25 minut, do suchego patyczka.Dodaj komentarz