ßßß
Składniki:ok 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej ( u mnie akurat żytnia razowa, jeśli nie masz polecam wykończyć domowe zapasy mąki pszennej i zakupić pełnoziarnistą )1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki miodu (dodałam płynny miód żeby składniki łatwiej się połączyły)2 łyżki płatków owsianych2 jajkaok 300-400 g serka homogenizowanego naturalnego (ja zużyłam prawie całe opakowanie 400 g – wyszły intensywnie serowe )2 limonki lub duża cytrynastarta skórka z limonek lub cytryny0,5 szklanki mleka (ja dodaje mleko 1,5%)Sposób przygotowania:W misce łączę i mieszam suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane.
Następnie, w oddzielnej misce, łącze składniki mokre. Serek, jajka, miód, skórka i sok z limonki, mleko. Całość miksuje.
Gdy otrzymam jednolitą masę, stopniowo dodaję ją do części mącznej. Całość miksuje, aż do uzyskania gładkiej konsystencji, bez grudek.(Jeśli Twoja masa jest zbyt gęsta, dolej mleka lub dodaj serka).(Jeśli wyszła za rzadka dosyp mąki lub płatków owsianych).I pozostaje tylko rozpocząć smażenie
Rumiane paluszki możesz podawać z ulubionymi owocami, pychaaaaa
Do tego filiżanka gorącej kawy i czuję, że dzień należy do mnie 😉Pozdrawiam ciepłoSmakUla.Podziel się...