Wykonanie
Tradycyjne
filety z kurczaka jak najbardziej smakują serwowane od czasu, do czasu. Jednak warto spróbować nieco inaczej. Tak też proponuję.
Filet z kurczaka w sezamowej panierce.
Sezam doskonale smakuje podprażony, a tak się dzieje właśnie w przypadku tego dania. Zapraszam na bloga.



SKŁADNIKI:1
pierś z kurczaka1 jako2 łyżki
mlekaszklanka
sezamusol ,
pieprzzioła do drobiu
olej do smażeniaWYKONANIE:filet płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.Rozcinamy na połowę, wtedy filety są cieńsze i mamy ich cztery.Przyprawiamy
sola pieprzem i
ziołami.Rozbijamy wkładając do woreczka foliowego.W jednej misce roztrzepujemy
jajko z
mlekiem, do drugiej wsypujemy
sezam.Obtaczamy najpierw w jaku
potem kilka
razy w
sezamie.

Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obydwu stron.


Podajemy z
ziemniaki i dowolną surówką, np z Surówką z
kapusty pekińskiejSMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.