ßßß


SKŁADNIKI:1 pierś z kurczaka1 jako2 łyżki mlekaszklanka sezamusol , pieprzzioła do drobiuolej do smażeniaWYKONANIE:filet płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.Rozcinamy na połowę, wtedy filety są cieńsze i mamy ich cztery.Przyprawiamy sola pieprzem i ziołami.Rozbijamy wkładając do woreczka foliowego.W jednej misce roztrzepujemy jajko z mlekiem, do drugiej wsypujemy sezam.Obtaczamy najpierw w jaku potem kilka razy w sezamie.
Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z ziemniaki i dowolną surówką, np z Surówką z kapusty pekińskiejSMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.