Wykonanie
Niedziela zaczyna się od śniadania i przygotowania surówki do obiadu. Dzisiaj buraczana, zdrowa i dietetyczna. Polecana w szczególności dla diabetyków, ponieważ
buraki po ugotowaniu mają znacznie więcej
cukru niż przed Bardzo szybka bardzo prosta, bardzo smaczna. Polecam wszystkim.
SKŁADNIKI5-6
buraczków czerwonych ugotowanych1 łyżka
octu winnego3
jabłka również
winne1 łyżka
oliwysól,
pieprz do smakuWYKONANIE
Buraki gotujemy dzień wcześniej w mundurkach, ścieramy na tarce o grubych oczkach. To samo robimy z
jabłkiem. Wszystko doprawiamy
octem ,
oliwą ,
solą i
pieprz. Nie
daję cebuli, jak ktoś lubi można dodać. Odstawiamy do lodówki na ok. 1- 2 godziny.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.