Wykonanie
Podpatrzyłam na blogu ChilliBite i pozazdrościłam i swoje zrobiłam... TUTAJ oryginalny przepis.Składniki:2 kg
buraków1 kg
jabłek (ja dałam złotą renetę)0,5 kg
cebuliłyżka
cukru trzcinowegołyżka
octu winnego0.5 łyżeczki
solioliwaBuraki wyczyścić i upiec w piekarniku aż będą miękkie, ja dałam na 160 stopni na godzinę. Po ostudzeniu obrać i starkować na grubej tarce, z
jabłkami uczynić podobnie. Mój Kiciuś poradził sobie z nimi migiem :)
Cebulę pokroić drobniutko i zeszklić na
oliwie. Dodać wraz z
oliwą do
buraków, przyprawić i pogotować jakieś 15 minut. Nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować (ja wkładam do piekarnika włączonego na 140 stopni na 30 minut).Smacznego!