Wykonanie
To ciasto gości w mojej kuchni od bardzo dawna.Już nie pamiętam, od kogo . Często podczas zapisywania przepisu dodaję ,np. Sernik Basi, itp. Tym razem nie wiem , skąd się pojawił. Jest jednak dość ciekawy, gdyż ma bardzo dożo
jabłek. Właściwie są one w nim dominujące i dodatkowo smak
cynamonu, dodaje mu tego niepowtarzalnego smaku i zapachu.

Czego potrzebujemy5 jaj4,5 szklanki
maki1,5 szklanki
oleju2 łyżeczki
cynamonu2 łyżeczki
kakao2 łyżeczki
sodygarść
orzechów włoskichgarść
rodzynek2 kg.
jabłekWykonanie
Jajka ucieramy z
cukrem, dodajemy stopniowo
olej i dalej
cukier. Do gotowej masy wsypujemy
mąkę z sypkimi dodatkami id alej ucieramy. Zaznaczam masa jest bardzo gęsta. Dodajemy pokrojone w kostkę
jabłka i
rodzynki , Mieszamy , chociaż jest to dość trudne. Ciasto wykładamy na długą blaszkę wyłożoną pergaminem . Po upieczeniu posypujemy
cukrem pudrem.SMACZNEGOPolecam również: Szarlotka z
bitą śmietaną