Wykonanie
            Ryż parboiled z 
cebulką, 
serem żółtym i kiełbasą to danie szybkie, tanie, nadające się świetnie na przekąskę. Może pełnić rolę lekkiego śniadania czy obiadu, choć warto byłoby się po nim “dopchać” czymś konkretniejszym. Gdy czas przecieka nam przez palce niekiedy jemy i ten wynalazek.Składniki100g 
ryżu parboiled (w ostateczności może być zwykły),1 spora 
cebula,100g kiełbasy (dowolnej, według uznania),50g 
sera żółtego (najlepiej twardszego, żeby łatwo się ścierał),1/2 kostki rosołowej (mocno sprawdza się kostka wołowa, wędzona itp, słabiej drobiowa),
pieprz,
olej do smażenia,
woda do gotowania 😉Gotujemy 
ryż parboiledCiekawostkaW międzyczasie, gdy 
ryż się gotuje, kroimy 
cebulę w paski, i wrzucamy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Gdy się zezłoci, dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i wszystko razem jeszcze przez chwilę smażymy. 
Wędlina powinna się ładnie zrumienić.

Dodajemy ugotowany 
ryż, całość mieszamy, doprawiamy pieprzem (ok. 4 obroty młynka) i jeśli chcemy, to albo zasmażamy przez kilka chwil, albo wykładamy od razu do miseczek i przyozdabiamy tartym, żółtym 
serem. Gotowe.Smacznego!
Ryż parboiled z 
cebulką, 
serem żółtym i kiełbasą to danie szybkie, tanie, nadające się świetnie na przekąskę.Składniki:
ryż parboiled — 100g
cebula — 1szt. małakiełbasa — 100g
ser żółty — 50g