Wykonanie
"Smaki jesieni" czyli -
grzyby leśne w roli głównej,a sezon na nie nadal trwa.Dzisiaj zrobiłam szybką ciepłą przekąskę,
bułki po brzegi nadziane
grzybami, posypane
serem i zapieczone.Rezultat końcowy to pyszne chrupiące bułeczki z
grzybami.
SKŁADNIKI:3-4
bułki pszenne30 dkg
grzybów20 dkg
sera żółtego gołdy1 mała
cebulasól.
pieprz2 łyżki
oleju1
jajko1 szklanka
wodyPRZYGOTOWANIE :
Bułki przeciąć na dwie nierówne polówki, czyli odcinamy kapelusik a miękki środek wydrążamy.Świerze
grzyby i
cebulę pokroić, wrzucić na patelnię, dolać 2 łyżki
oliwy, przyprawić i lekko podpiec. Dolać
wodę i prużyć ok 30 minute aż płyny odparują. Jak
Grzybki są już gotowe, przełożyć je do naczynia, dorzucić do nich miękki środek z
bułek(zagęści on farsz) i
jajko oraz połowę
startego sera.
Bułki nadziewać przygotowaną masą, na sam koniec posypać
startym serem i przykryć odciętą częścią
pieczywa.Zapiekać w nagrzanym piekarniku lub opiekaczu ok 20 minut, podawać gorące.