ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z konfiturą wieloowocową ETERNO na podwieczorek

Naleśniki z konfiturą wieloowocową ETERNO na podwieczorek

nazwa

Wykonanie

Kolejny pomysł na podanie naleśników, z konfiturą wieloowocową jest o niebo lepszy niż sauté :)
Składniki:
placki:
szklanka mąki
szklanka mleka
szklanka wody
2 jajka
szczypta soli
łyżka oliwy
olej rzepakowy do smażenia albo dobra teflonowa patelnia
nadzienie:
zmielony biały ser albo twaróg
śmietana
cukier
polewa:
Konfitura wieloowocowa ETERNO
Przyrządzanie:
Ciasto: wymieszać mleko, wodę i mąkę, dodać jajka, szczyptę soli, dolać odrobinę oleju lub oliwy. Ja wszystko mieszam w mikserze na gładką masę. Smażyć na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju albo bez jeśli macie dobrą, nieprzywierającą patelnię (wtedy dolewam trochę więcej oleju do surowego ciasta). Przygotować masę serową, według uznania. Do zmielonego sera albo twarogu. Dodać odpowiednio śmietany, w zależności od tego jak suchy czy wilgotny jest ser. Dodać cukier, też w zależności od upodobania. Pamiętajcie, ze na wierzch dodamy bardzo słodką konfiturę :). Przygotować naleśniki, zwinąć według uznania w trójkąty lub rulony. Podawać ciepłe, polane konfiturą wieloowocową. Możecie dowolnie urozmaicać naleśniki, stosując różne przetwory owocowe, dodać bitą śmietanę itp., itd. A jak zostaną naleśniki to bardzo fajnie, możecie odsmażać na maśle i podawać w takiej samej postaci.
*****
jeść trzeba codziennie, najlepiej 5xdziennie,
więc po kolei zgłaszam przepis do akcji:
Kuchnia 24/7 na podwieczorek
Źródło:http://przysmakieterno.blogspot.com/2012/09/nalesniki-z-konfitura-wieloowocowa.html