Wykonanie

Kolejny pomysł na podanie naleśników, z
konfiturą wieloowocową jest o niebo lepszy niż sauté :)Składniki:placki:

szklanka
mąkiszklanka
mlekaszklanka
wody2
jajkaszczypta
soliłyżka
oliwyolej rzepakowy do smażenia albo dobra teflonowa patelnianadzienie:zmielony
biały ser albo
twarógśmietanacukierpolewa:
Konfitura wieloowocowa ETERNO

Przyrządzanie:Ciasto: wymieszać
mleko,
wodę i
mąkę, dodać
jajka, szczyptę
soli, dolać odrobinę
oleju lub
oliwy. Ja wszystko mieszam w mikserze na gładką masę. Smażyć na rozgrzanej patelni z małą ilością
oleju albo bez jeśli macie dobrą, nieprzywierającą patelnię (wtedy dolewam trochę więcej
oleju do surowego ciasta). Przygotować masę
serową, według uznania. Do
zmielonego sera albo
twarogu. Dodać odpowiednio
śmietany, w zależności od tego jak suchy czy wilgotny jest
ser. Dodać
cukier, też w zależności od upodobania. Pamiętajcie, ze na wierzch dodamy bardzo słodką
konfiturę :). Przygotować naleśniki, zwinąć według uznania w trójkąty lub rulony. Podawać ciepłe, polane
konfiturą wieloowocową. Możecie dowolnie urozmaicać naleśniki, stosując różne
przetwory owocowe, dodać
bitą śmietanę itp., itd. A jak zostaną naleśniki to bardzo fajnie, możecie odsmażać na
maśle i podawać w takiej samej postaci.

*****jeść trzeba codziennie, najlepiej 5xdziennie,więc po kolei zgłaszam przepis do akcji:Kuchnia 24/7 na podwieczorek