Wykonanie
Opublikowano 15 czerwca 2015, autor:
MartaDo przygotowania tego śniadania/przekąski zainspirowało mnie zdjęcie, na które natrafiłam na fb.Na zdjęciu pyszniły się jajeczne muffiny z
kurczakiem, wyglądały tak, że zapragnęłam ich od razu spróbować. No cóż,
kurczaka pod ręką nie miałam, więc stworzyłam swoją wersję jajecznych muffin.

składniki na 6 sztuk:ok. 190 g mrożonego rozdrobnionego
szpinaku100 g
kiełbasy żywieckiej pokrojonej w kostkę50 g startego
żółtego sera4
jajka2 ząbki
czosnku1 łyżka
masłasól,
pieprzewentualnie szczypta ostrej
czerwonej paprykiNa
maśle podsmażany drobno posiekany
czosnek, dorzucamy
mrożony szpinak i smażymy tak długo aż odparuje z niego cała
woda. Studzimy.W misce rozbełtujemy
jajka, doprawiamy je, dorzucamy pokrojoną
kiełbasę,
ser żółty,
szpinak i mieszamy.Masę przelewamy do foremek na muffiny/babeczki i pieczemy w 180 stopniach przez 25-35 minut.Sprawdź te przepisy :Smażona
kaszanka z
jajkiem.Doughnut muffins, muffiny przypominające w smaku pączki.Żytnie muffiny z
gruszkami i
imbiremMakaron ryżowy z warzywami i
mięsem.