Pamiętam, że w dzieciństwie nie cierpiałam krupniku ale ten pokochałam od pierwszego wejrzenia. Jeśli lubisz kaszę i zupę pomidorową to ten krupnik też polubisz.składniki:1 porcja włoszczyzny200 g kaszy pęczakpo kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego3 liście laurowe300-400 g kiełbasy2-3 łodygi selera naciowego2 puszki pomidorów krojonych2 ząbki czosnkusól, pieprzUgotuj wywar z włoszczyzny ( jedną marchewkę trę na tarce, pora kroję drobno, resztę warzyw daję w całości). Po ugotowaniu całe warzywa wyjmij, dodaj pieprz, ziele i liście laurowe, wsyp opłukaną kaszę. Po 30 minutach gotowania dodaj seler pokrojony w krążki oraz pokrojoną i obsmażoną kiełbasę. Gotuj jeszcze 15 minut i dodaj do zupy pomidory z puszki. Po kolejnych 15 minutach dodaj drobno posiekany czosnek i dopraw do smaku.Jeśli zupa jest za mało pomidorowa to można dodać jeszcze przecier pomidorowy.Sprawdź te przepisy :Brak powiązanych wpisów.